Milyen hőszigetelések közül lehet választani?

Milyen hőszigetelések közül lehet választani?A hőszigetelés a házépítés, házfelújítás egyik fontos része. Ennek megfelelően számos megoldás áll rendelkezésünkre, hogy megtaláljuk azt a módszert, amelyik számunkra a legjobban megfelel. Lássuk, milyen megoldások közül választhatunk.

Üveggyapot szigetelés

Az egyik legnépszerűbb megoldás az üveggyapot és a kőzetgyapot szigetelés. Mesterséges szigetelőanyagok, az elkészítésükhöz használt alapanyagok azonban ásványi anyagok. Szerencsére rendkívül nagy mennyiségnek rendelkezésre állnak. Felhasználása rendkívül sokoldalú, szinten minden hőszigetelési feladatra alkalmas, és olcsónak is számít.

Purhab szigetelés

A purhab szigetelés jobb szigetelést jelent, valamint a megtérülési ideje is kedvező, és hosszan tartó megoldást nyújt. A purhab szintén mesterséges anyag, de alapanyaga korlátozott mennyiségben áll csak rendelkezésre. A purhab szigeteléseket a helyszínen is elő lehet állítani, „fel lehet habosítani”, és be kell juttatni a szigetelni kívánt helyre. A szórt purhab szilárdulás közben megnöveli térfogatát és kitölti a rendelkezésre álló területet. Ennek megfelelően kiváló minőségű hőszigetelés készíthető purhab szigeteléssel. A purhab szigetelés lépésálló, így pl. lapostetők szigetelésére is alkalmazható, könnyű súlya pedig a tetőfelújítások során történő alkalmazást segíti elő.

Befújt hőszigetelések

A fújható szigetelések előnye, hogy hasonlóan a purhabhoz, nem táblákban érkeznek, hanem befújhatók a rendelkezésre álló helyre. Nem purhabot, hanem szálas anyagokat alkalmaznak ehhez, melyek kevésbé jó minőségűek, mint a purhab szigetelés.