Miért népszerűek a fa játszóterek?

Miért népszerűek a fa játszóterek?Ha megjön a jó idő, a gyerekek jelentős része azonnal a szabadban szereti eltölteni szabadidejét. Az egyik legkedveltebb helyet a játszóterek jelentik a gyerekeknek, ahol a játékok nagy része fából készült. Cikkünkben arról lesz szó, miért népszerű a fa játszótér a gyerekek és a felnőttek körében egyaránt.

Széles választék

Fából szinte minden játszótéri eszközt el lehet készíteni. Természetesen pl. a csúszdalapok fémből, műanyagból készülnek, de a tartó szerkezetek, a hinták állványai, a játéktornyok mind fából készülnek általában. A fa alapanyag előnye, hogy a fából készült játékok rendkívül jól alakíthatók, szinte bármilyen alakzat elkészíthető fából.

Hosszú életű játékok

Nem csak az esztétikusság, hanem a hosszú élet is fontos a kerti, játszótéri játékok esetén. Ha a megvásárolt játékokat évente cserélni kell, akkor az jelentős kiadásokkal fog járni. A fa játszóterek azonban akár 10-15 évig is megőrzik minőségüket, különösen akkor, ha odafigyelsz a karbantartásukra is.

A fémből készült játékok, alkatrészek hátránya, hogy rozsdásodnak, eltörnek, amely nem csak rontja a játékok összképét, hanem balesetveszélyes is lehet.

Környezetbarát

Ha újrahasznosított fából készíted a játszótered, akkor nem kell attól sem félni, hogy a környezetre negatív hatással leszel.

Segítenek a fejlődésben

A játszótereken eltöltött idő jelentősen hozzá tud járulni a gyerekek megfelelő fejlődéséhez, egészségéhez. Kevés olyan eszköz, játék van, amely kisgyerekek számára is megfelelő, és hasonló mértékben járul hozzá a fejlődésükhöz, mint a játszóterek.