Apartman vagy hotel, mi alapján válassz?

Apartman vagy hotel, mi alapján válassz?A vízpartok, a Balaton partja, az egyes városok strandfürdői körül mindig rengeteg szállás található. Az ilyen helyekre látogató embereknek, pl. a Lentiben szállást keresőknek általában két lehetőségük van, ha szállást keresnek maguknak: az apartman és a hotel. Cikkünkben ezt a két megoldást fogjuk összehasonlítani.

Az apartmanok

Az apartmanok általában a családok által kedvelt szállástípust jelentik, ugyanis sokkal nagyobb helyet, sokkal nagyobb szabadságot jelentenek, általában jelentősen alacsonyabb költségek mellett. Az apartmanok általában családi házat, vagy egy lakást jelentenek, gyakran mindennel felszerelve. Itt van lehetőség főzésre, a gyerekeknek akár külön szobájuk is lehet, egy egész család kényelmesen elfér. További előny, hogy – különösen több személy esetén – lényegesen olcsóbban ki lehet jönni egy apartman bérléséből, mint egy 5-6 személyes hotelfoglalásból.

Az apartmanok hátránya, hogy gyakran, különösen főszezonban, minimum egy hétre adják csak ki azokat a tulajdonosok, így aki rövidebb ideig szeretne csak pihenni, nem választhatja az apartmanok nagy részét.

A hotelek

A hotelek legnagyobb előnye, hogy csak a pihenésre lehet koncentrálni, ha hotelben szállsz meg. Nem kell sütni, főzni, nem kell magad után takarítani, mint az apartmanok esetén, hanem ezek a szolgáltatások rendelkezésedre állnak. A hátrányt az jelenti, hogy gyakran az ételekért pluszban kell fizetni, sokszor nem is keveset.

A hotelek előnye, hogy nincsenek minimum éjszakák, amire foglalni kell, hanem annyi éjszakára veszel ki szobát, amennyire szükséged van.