A lézeres látásjavító kezelések ára

A lézeres látásjavító kezelések áraHa szemműtéttel szeretnénk javítani látásproblémáinkat, akkor számos különféle kezelés között választhatunk. Laikusok elsőként a lézeres látásjavító kezelések árát veszik észre, mint különbséget a kezelések között, azonban az árbeli különbségeknek természetesen oka van. Lássuk, mik ezek.

A legolcsóbb kezelés, amit választhatunk a PRK, azonban csak azért mert olcsó, kiváló megoldásnak számít. A PRK egylézeres kezelés, a szaruhártya felszínén végez átalakítást. A kezelést követő néhány napban idegentest érzés léphet fel, a visszatérés a munkába egy hétig tart általában, a teljes felépülés fél évig is eltarthat.

A PRK egyik modernebb változata a No-Touch kezelés, melynek során a szaruhártya felszínét lézerrel dörzsölik le, nem manuálisan, így nem érnek a szemhez egyáltalán, ahogy a kezelés neve is mutatja.

A következő szint árban és tudásban is a FEMTO. A nagy ugrást az árban az okozza, hogy két lézerre van szükség a kezelés elvégzéséhez, ami jelentősen megnöveli a működési költségeket. A pácienseknek számos előnnyel jár ez a kezelés, mivel nincs kellemetlen érzés a szemműtét után, akár másnap már lehet menni dolgozni, és a teljes felépülés ideje is csak 2-3 hónapig tart. A FEMTO kezelésből is van modernebb változat, ami drágább ugyan, de jobb látásélességet biztosít.

A legmodernebb lézeres szemműtét a Visumax, amely szintén kétlézeres eljárás, de nem változtatja meg a szaruhártya görbületét, alacsonyabb energiával dolgozik és egy nagyságrend több impulzust bocsát ki, mint a FEMTO lézer. Azoknál is végezhető, akiknél a szemnyomás megnövekedése miatt a FEMTO nem alkalmazható.