Internetes gyógyszer rendelés

Internetes gyógyszer rendelésA webáruház ma már az élet minden területén átalakítja a vásárlási szokásokat. Nincs ez másképp a gyógyszer vásárlás területén sem, köszönhetően a gyógyszer webáruházaknak. Nem csak személyesen egy gyógyszertárban, hanem az internetről is tudunk gyógyszereket rendelni. Nézzük meg, hogy mire kel figyelni ilyen esetben.

Igazolt gyógyszertár

Magyarországon csak olyan webshop árusíthat gyógyszereket, amely mögött egy fizikai, engedélyekkel rendelkező gyógyszertár, patika áll. Ennek igazolására egy logót/linket kell elhelyezni a webshop honlapján, ami az OGYÉI honlapján található megerősítésre mutat.

Az igazol gyógyszertárak biztosan megfelelő minőségű, hatóanyagú gyógyszereket fognak árusítani, nem megbízható webshopnál gyakorlatilag nem tudjuk, hogy mit vásárolunk.

Csak vény nélkül kapható gyógyszerek

Vényköteles gyógyszereket nem lehet legálisan árusítani az interneten keresztül. Ennek megfelelően, ha egy webshop vényköteles gyógyszert árusít vény nélkül, akkor azt biztosan nem legálisan teszi.

Ha túl szép, valószínűleg nem igaz

Ahogy a világháló többi területén, itt is igaz, hogy ami túl szép, az valószínűleg nem igaz. Ez azt jelenti, hogy a jelentősen olcsóbban árusított készítmények, a csodaszerként hirdetett gyógyszerek, soha nem látott készítmények valószínűleg nem azt a hatást fogják hozni, amit a hirdetésben látsz.

A cég valódisága

Aki rendszeresen vásárol az interneten, tudja, hogy a vásárlás előtt ajánlott megkeresni a webshop felületén a cég nevét, elérhetőségeit, rákeresni ezekre az interneten. Ez gyógyszerek esetén különösen fontos. Ha nincsenek megadva ilyen adatok, akkor jobb messzire elkerülni az adott webáruházat.