Porszívó választási szempontok

Porszívó választási szempontokPorszívó vásárláskor rengeteg különböző porszívó és kialakítás közül választhatunk. Bemutatunk néhány szempontot, amit érdemes figyelembe venni, ha a lehető legjobb porszívót szeretnénk megvásárolni.

Az első dolog, amit legtöbben megnéznek, az a porszívó ára, ugyanis egy bizonyos összegen belül keresnek gyakran az emberek porszívót. Ha egy mód van rá, akkor érdemes nem a legolcsóbbakat vásárolni, ugyanis azok hosszú távon nem érik meg.

A következő feladat a porszívó típusának kiválasztása. Lehet szó pl. álló, hagyományos, robot-, morzsaporszívóról is. Olyan válasszunk, ami a legjobban megfelel az elvégzendő feladatokra.

Vegyük figyelembe a választáskor, hogy mekkora területet szeretnénk vele tisztítani. Minél nagyobb a terület, annál nagyobb porzsák és szélesebb fej előnyös a gyors porszívózáshoz. A porzsákos (papír vagy textil) porszívók mellett víz- vagy műanyagtartályos porszívót is vásárolhatunk.

Ahogy feljebb is írtuk, a porszívó fejének kialakítása sokat számít egy porszívó esetén. Először is a mérete (szélessége) fontos, kialakítását tekintve lehet gördülő, sikló, és a kettő kombinációja. Lehet kifejezetten szőnyeghez vagy padlóhoz, parkettához kialakított stb. Porszívó fejet a lakás méretéhez és a padló típusához kell választani.

Kényelmi kérdés a porszívó vezetékének hossza. Ha nagyobb lakásban, térben kell használni a porszívót, érdemes hosszabb vezetékkel választani, hogy egy nekifutásra ki tudjuk takarítani mindent.