Az élőerős őrzés előnyei a biztonsági rendszerekhez képest

Az élőerős őrzés előnyei a biztonsági rendszerekhez képestA különböző területek, épületek védelme nagyon fontos, legyen szó munkahelyről, magán ingatlanról, építési területről stb. Amíg korábban szinte csak az élőerős őrzés állt rendelkezésre, addig az új technológiáknak köszönhetően gyakran már emberekre nincs is szükség, a gépek mindent elvégeznek. Ennek ellenéri számos olyan helyzet van, amikor az élőerős őrzés manapság is a jobb megoldás, lássuk, hogy miért.

Az élőerős őrzés egyik legnagyobb előnye, hogy behatolás, probléma esetén az őrző-védő cég munkatársai már a helyszínen tartózkodna. Gyakran előforduló helyzet, hogy a gépi rendszerek jelzik, rögzítik a behatolást, de mire valaki kiérkezik a helyszínre, a tetteseknek nyoma sincs.

Ráadásul az élőerős őrzés alapból jobb helyzetből indul a többi megoldáshoz képest, ugyanis az emberek látványa is el tud riasztani sokakat attól, hogy megpróbáljanak behatolni az adott területre.

A biztonsági őrök, mivel a helyszínen vannak, olyan helyeket is figyelni tudnak, ahol nincsenek kamerák, valamint hallják is, ha valami történik. Kamerát lehet mindenhova szerelni, de hallani akkor sem lehet majd, hogy mi történik az adott területen, csak akkor, ha személyesen ott van valaki, aki őrzi a területet.