Lézeres szemműtét választása

Lézeres szemműtét választásaHa ma valaki lézeres látásjavításra vállalkozna, akkor számos különböző kezelés közül választhat. Első ránézésre csak a lézeres szemműtét ára a különbség a kezelések között, azonban természetesen a magasabb árú kezelésekért cserébe számos előny is jár a páciensek számára. Lássuk, mit érdemes figyelembe venni az egyes szemműtétek árai mellett.

A legolcsóbb kezelés a PRK szemműtét. Több változata is van, érdemes mindenképpen az egyénre szabott PRK-t választani, jelentősen jobb eredményt jelent, minimális plusz költségek mellett. A PRK jelenti a leglassabb felépülési időt, valamint a szemkezelést követően 2-3 napos idegentest érzést kell elviselni. Ettől függetlenül a PRK szemműtét teljesen biztonságos, csak kényelmetlenségekkel jár.

A következő szintet a LASIK jelenti. A LASIK gyorsabb felépüléssel jár, mint a PRK, kevesebb kellemetlenséggel is, viszont komoly szövődményekkel járhat, melyek a kezelés után jelentkezhetnek, így ha egy mód van rá, érdemes kerülni.

Az egylézeres kezelések után jöhetnek a kétlézeres kezelések, a FEMTO és a VISUMAX. Mivel ezekhez két lézer készülékre van szükség, így az áruk is jóval magasabb, mint az előző kéz kezelés ára. A két kezelés nagyon hasonló egymáshoz, a fő különbséget a használt lézerek jelentik. A VISUMAX kezelés a fejlettebb lézernek köszönhetően sokkal kíméletesebb a szemnek, így olyan is alkalmasak rá, akik a szemnyomás megnövekedésének veszélye miatt nem alkalmasak FEMTO kezelésre. Mindkét kezelés után általában mindössze 1 nap pihenésre van szükség, ami után munkába lehet állni. A szemműtét utáni teljes felépülés is csak néhány hónapot vesz igénybe.