Saját készítésű vagy profi honlap?

Saját készítésű vagy profi honlap?Amikor weboldalt szeretne valaki készíttetni, általában felmerül a kérdés, hogy melyik a jobb: saját készítésű honlap, vagy profi honlapkészítő által elkészített weblap? Bejegyzésünkben ezt a két megoldást fogjuk összehasonlítani.

A saját honlap készítésének egy nagy előnye van, hogy sok esetben jóval olcsóbb, mint a profi honlapkészítő fogadása. Ez az olcsóság azonban számos hátránnyal is jár, amikről nem szabad megfeledkezni, ha profittermelő, sikeres honlapot szeretnél, akkor nem elég azt elkészíteni, hanem annak jó minőségűnek, modernnek is kell lennie.

A profi honlapok előnye, hogy egyedi dizájnnal készülnek. A tucathonlapok ideje lejárt már, ha weboldalad nem tűnik ki a tömegből, nem fog neked pénzt termelni. További előny, hogy a profi honlapkészítők ismerik a keresőoptimalizálás alapjait is, így olyan weboldalt tudnak elkészíteni számodra, amellyel könnyebb a Google első 10 találata közé kerülni, ami jelentősen több látogatót eredményez.

Ma már elengedhetetlen, hogy egy honlap reszponzív, mobilbarát legyen. Ez azt jelenti, hogy a weboldal nem csak monitorral van optimalizálva, hanem okostelefonra, tabletre is. Mivel manapság már egyre többen használnak kisebb eszközöket böngészésre, így nem szabad róluk elfeledkezni.

A profi honlapok további előnye, hogy könnyedén szerkeszthetők, bővíthetők. Mivel ma már a statikus weboldalakat nem csak a látogatók, hanem a Google sem szereti, így mindent el kell követni annak érdekében, hogy minél gyakrabban jelentessünk meg új tartalmakat, szövegeket.